3 Toffe Momenten die ik wil Delen

Het is een beetje treurig, de staat van mijn blog. En het is niet dat ik niet genoeg te delen heb. De afgelopen 3 maanden heb ik zeker wel wat meegemaakt. Daarom nog even een terugblik, naar wat toffe momenten die ik graag met jullie wil delen:

1) Museum:
Voor de tweede keer dit jaar hebben we de kinderen meegenomen naar een museum. Voor de kinderen een feestje, met zijn allen in de bus naar het centrum. Daar, in één van de mooie oude gebouwen, was het museum. De meeste kinderen komen niet vaak in het centrum en gaan dan al helemaal niet naar het museum.
Veel kinderen waren voor dit uitstapje speciaal naar de kapper geweest en droegen hun mooiste kleding. Sommige kinderen niet, die kwamen op hun havaianas slippers. Iets wat binnen de Braziliaanse cultuur niet netjes is.
We hebben een leuke tijd gehad met de kinderen in het museum!

2) Kerst:
We hebben met een grote groep kinderen kerst mogen vieren. Samen met een kerk hadden we een groot kinderfeest georganiseerd. Met, zoals dat hoort bij kerst in Brazilië, een cadeautje voor alle kinderen. De kinderen genoten duidelijk en konden verwend worden. Bij sommige gezinnen vraag ik mij af of er kerst gevierd is en al helemaal of er cadeautjes gegeven is. Daardoor is het extra speciaal om wél wat te kunnen geven aan deze kinderen.

3) Ontsnappen:
En af en toe moet ik ook ontsnappen aan de drukte van het leven op Casa Luzeiro en van het leven in een miljoenenstad. Dit had ik gepland met vriendinnen, op misschien wel het slechtst mogelijk moment. Het busje van het huis was kapot en een vriendin met auto zat op dat moment zonder haar rijbewijs. Dus een heel plan gemaakt om de avond tevoren naar het huis van die vriendin te gaan, zodat ik in de auto van die vriendin zou rijden. Alleen op het moment van vertrek begint het te stromen, zoals ik nog nooit heb meegemaakt. Het dak van de buren vliegt los en brengt veel schade aan bij ons huis. Terwijl ik in het donker een klein deel van de schade zie, besluiten we toch om te vertrekken.
De volgende dag rijden we 2 uur om in een natuurpark te komen. Als we 10 minuten aan het lopen zijn, begint het te regenen. Ondertussen hadden we al besloten ons door niets tegen te laten houden. Als we 2 uur laten bij de waterval aankomen, begint de zon ineens weer te schijnen. Daar, midden in de natuur, ver weg van de stad, is het optimaal genieten. (Even respect voor de mannen die op dat zelfde moment aan het puinruimen waren, van alles wat de storm had aangericht).
Het is soms erg lastig om ontspanning te vinden. En het vergt zeker doorzettingsvermogen, maar om uiteindelijk heerlijk te kunnen zwemmen onder een waterval is het zeker waard. Zelfs de constante stortregen die we de 2 uur dat we terugliepen over ons heen kregen. Dit was een super leuke en toffe dag!

Geef een reactie