Avontuurlijk leven in Brazilië

Het leven in Brazilië is altijd een groot avontuur. Simpele dingen zijn soms wat ingewikkelder. Zo ging ik laatst een groep tieners uit de VS ophalen van het vliegveld. De auto volgeladen met amerikanen en hun koffers, maar de auto wilde niet starten. Dit was mijn eigen fout, ik had de lampen aan laten staan (dit omdat ik recent erachter ben gekomen dat het een regel is dat je op de Braziliaanse snelweg altijd je lampen aan moet hebben, toch goed dat ik dat eindelijk weet, na meer dan 3 jaar op de Braziliaanse weg).

Dus met een jump-start gingen we op weg. Een kombi vol slingerend tussen het altijd gekke Braziliaanse verkeer.
Nu heeft onze motor sinds een incident vorig jaar iets minder vermogen. En hoewel mijn auto-kennis (of vooral oude VW-busjes kennis) is gegroeid de afgelopen jaren, schijnt hier niet direct een oplossing voor te zijn. Dus ik maakte mij lichtelijk zorgen, terwijl we dichter bij huis kwamen. Want mijn straat is zo’n onmogelijk-steile-straat.

Maar voor we bij de onmogelijk-steile-straat komen, is er een onmogelijk-steile-bocht. En net op het moment dat we die bocht moeten nemen, staat er een vrachtauto stil in de bocht, waardoor je de bocht alleen kort en aan de steile kant kan nemen…. Dus vol gas… maar helaas, het lukt niet. Dus Amerikanen uit het busje en opnieuw proberen. Het lukt, maar ook de steile-straat lukt niet met de amerikanen. Zij mogen dus de onmogelijk-steile-straat omhoog lopen, terwijl ik verder rij met de koffers.

Altijd leuk, zo’n Braziliaans welkom!

Lees hier meer over wat we met deze groep hebben gedaan!

Geef een reactie