Hitte

Ik herinner me van voorgaande jaren dat september flink warm kan worden. Zo ook begin deze maand, toen ineens de winter voorbij was en de temperaturen boven de 30 kwamen.

Ik was er nog niet aan toe, ik wilde heel graag grijs en koud weer, om wat Nederlandse gezelligheid te kunnen ervaren in Brazilië. Gelukkig kreeg ik dat; de week na de eerste zomerweek was het even weer winter.

Maar niet voor lang. Intussen zijn de temperaturen opgelopen tot 35 graden. Het vervelende is dat het weinig regent, waardoor de lucht erg droog is en er meer smog boven de stad blijft hangen.

Gelukkig hebben we een zwembad en dat bedachten kinderen uit de buurt ook. Laatst stonden er twee kinderen voor de deur of ze konden afspreken om te zwemmen. Zodoende had ik voor vrijdagmiddag afgesproken.

Ik had niet hele duidelijke afspraken gemaakt, dus even was ik bang dat er een groep van 30 man voor de deur zou staan om te gaan zwemmen. Maar gelukkig had het groepje de uitnodiging beperkt gehouden en zelfs binnen de familie; het groepje bestond uit 12 neefjes en nichtjes.

En terwijl ik met de kinderen in het heerlijk verkoelende water dook, bedacht ik dat dit een goede besteding is van mijn vrijdagmiddag. Soms is anderen blij maken niet zo heel moeilijk.

2015-09-18 15.49.25 SC20150923-120203

 

Geef een reactie