Jongens en hun grote liefde: Voetbal

Elke jaar ontvangen we een voetbalteam uit de VS. Zo’n 8 jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud, samen met 3 leiding.
Het leuke van jongens in die leeftijd is dat ze altijd energie hebben om te voetballen. Elk vrij moment staan ze op het sportveld. Iets waar de jongens in die leeftijd uit de wijk ook geen genoeg van kunnen krijgen.

Dus wat gebeurt er nadat het vakantieprogramma met zo’n 100 kinderen is afgelopen? Dan wordt er gevoetbald. En na het voetbaltoernooi met zo’n 12 teams? Inderdaad, dan wordt er na afloop nog meer gevoetbald.

Jongeren hier in de wijk, met dezelfde liefde voor het spel, kijken daardoor altijd uit naar de komst van de Amerikanen. Voor hun betekend het dat ze tijdens deze korte schoolvakantie veel tijd op Casa Luzeiro kunnen doorbrengen. En als ze dan ook nog winnen van de Amerikanen, kan de vakantie helemaal niet meer stuk.

Maar tegelijkertijd is het een mooie mogelijkheid om getuigenissen en God’s liefde te kunnen delen. Het kan soms lastig zijn om contact te hebben met deze jongeren, maar voetbal zet alle deuren open!

We hebben ook 25 jaar bestaan van Casa Luzeiro gevierd. Lees daar binnenkort meer over.

Geef een reactie