Kinderdag

In Nederland heb je alleen vaderdag en moederdag. Hier in Brazilië voegen ze daar nog een dag aan toe: kinderdag. En misschien wordt deze dag nog wel het uitgebreidst gevierd en worden de kinderen in het zonnetje gezet.

Omdat deze dag in een vakantieweek valt, kon de kerk van een collega een paar dagen helpen. We zijn momenteel maar met een kleine groep aan het werk op Casa Luzeiro, maar niet in die week. Vanuit een stadje zo’n 5 uur hier vandaag kwamen ze met 36 man om een tof programma neer te zetten voor de kinderen, maar ook voor jongeren en volwassenen.

Het is een uitdaging om zo’n grote groep te ontvangen, geen matras in huis was onbezet en overal waren tijdelijke kamers ingericht. Maar gelukkig was de groep vol enthousiasme en hielpen ze ons volop.

Ook het programma was uitdagend; ’s middags werd er tegelijk een kinderprogramma, handwerk voor vrouwen en een voetbaltoernooi voor jongeren georganiseerd. Elke avond was er een bioscoop voor het hele gezin en voetballen.

Elke middag en avond waren er zo’n 150 deelnemers. Het waren ongelooflijk drukke dagen, maar het was super tof dat we hulp kregen om zoveel mensen te bereiken!

IMG_2294   IMG_2204 IMG_2313IMG_2281IMG_2315IMG_2318IMG_2346IMG_2352IMG_2307 IMG_2276   IMG_2319

Geef een reactie