Ongelooflijk druk voetbaltoernooi

Vorige maand kregen we bezoek van een groep Amerikanen. Net als vorig jaar, komt een groepje jongeren van een christelijke voetbalvereniging om hier in de wijk te voetballen.

Zodoende werd er dus een voetbaltoernooi georganiseerd. Teams konden zich opgeven en dan zouden ze in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar strijden. Maar, op zijn Braziliaans, stonden er veel meer teams voor de deur dan vooraf opgegeven. Met ingevulde formulieren kwamen ze aanlopen. Waar misschien vooraf 8 teams zich hadden opgegeven, bleken er nu 13 teams mee te willen doen!
En waar dat in Nederland problemen oplevert, zijn Brazilianen flexibel genoeg. En zodoende stond er even later verschillende teams tegen elkaar te strijden, met aan de kant zo’n 100 mensen die aan het aanmoedigen waren.

Zelfs toen ik buiten op straat liep, was het een herrie. Een moeder die ik tegen kwam zei tegen mij; “volgens mij is élke jongen uit de wijk bij jullie”. Iet s wat waarschijnlijk klopte.

Het gaf even een uitdaging mee, maar het was ongelooflijk gaaf om zoveel verschillende mensen te mogen bereiken. De dag werd altijd afgesloten met een getuigenis, waar de jongens vol respect naar luisterden (en er eindelijk stilte was, yeah!).

We leerden van de eerste dag, waardoor we de volgende 2 dagen van het toernooi de jongste leeftijden ’s middags lieten spelen en de jeugd ’s avonds.Tijdens de wedstrijden heb ik met veel mensen die stonden te kijken kunnen praten, bijvoorbeeld met een tienermoeder van 15 jaar. Het was een toffe mogelijkheid om weer nieuwe jongeren uit de wijk te leren kennen.

Op de finaledag was iedereen super blij, door het winnen van de beker, of door de T-shirt die ze kregen. Vorig jaar werd er een gaaf filmpje gemaakt van dit toernooi, wat een goede impressie geeft:

Dankzij Lobke deze mooie foto’s van het toernooi:

DSC_6040 DSC_6063 DSC_6081 DSC_6094 DSC_6120 DSC_6133 DSC_6147DSC_6139 P1160661 P1160668

 

 

 

Geef een reactie