Terug naar Nederland

Dit keer even een ander soort blog. Er gaat namelijk heel wat veranderen in mijn leven. In Augustus schreef ik dit in mijn nieuwsbrief:

Sinds het begin van dit jaar ben ik veel bezig geweest met mijn toekomst. Mede om die reden heb ik begin dit jaar een bezoek gebracht aan Nederland, zodat ik even tijd apart kon zetten om hiermee bezig te zijn. Ik had namelijk al langer het gevoel dat mijn tijd in Brazilië ten einde kwam. Daarnaast groeide mijn verlangen naar Nederland en een meer gesetteld leven. Echter het loslaten van het werk in Brazilië en de liefde die ik heb voor de wijk, maakten een beslissing niet gemakkelijk. Het was een periode van veel nadenken, bidden en mijn verlangens en twijfels bij God brengen. Door bevestiging van God, ervaar ik nu vrede bij mijn beslissing: ik kom definitief weer naar Nederland!

Ondanks dat blijft het een moeilijk besluit: het betekent dat ik mijn leven hier in Brazilië achter me laat en ook dat ik weer helemaal opnieuw mijn leven in Nederland moet gaan opbouwen. Toch heb ik er vrede mee dat dit het juiste is. Daarom ben ik nu langzaamaan begonnen met het overdragen van mijn activiteiten hier. Het plan is om begin november weer naar Nederland te komen.

Hoe mijn leven er exact uit gaat zien in Nederland, weet ik nog niet. Ik probeer mij nu voornamelijk te richten op het afsluiten van mijn werk hier. Zodra ik in Nederland terug ben, zal ik eerst wat tijd gaan nemen om daar verder vorm aan te geven: kan ik terug in mijn oude beroep of heeft God wat anders voor mij in petto? Een mooie bevestiging dat God voor me zorgt: van de week hoorde ik dat ik waarschijnlijk al woonruimte heb!

Intussen zijn we een paar weken verder. Ik heb mijn vliegticket geboekt en zal op 8 november aankomen in Nederland. Super spannend allemaal, maar ook heel leuk! Ik kijk er naar uit om weer dichtbij familie en vrienden te zijn!

Van hier…
Naar daar!

Geef een reactie